Privacy- en cookieverklaring mkfoto

Wij respecteren de privacy van bezoekers van onze website en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die jij ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Uitvoeringswet AVG stellen.

 

Doeleinden gegevensverwerking

Wij verwerken je persoonsgegevens voor het tot stand brengen en uitvoeren van overeenkomsten en het beheren van de daaruit voortvloeiende zakelijke relaties, met inbegrip het ontplooien van activiteiten gericht op het inrichten en in stand houden van het klantbestand.

Jouw persoonsgegevens kunnen wij daarnaast gebruiken voor naleving van wet- en regelgeving, zoals bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend, de Archiefwet en de belastingwetgeving.

 

Verwerking van bijzondere persoonsgegevens

Mkfoto verwerkt bijzondere persoonsgegevens in de vorm van foto’s. Foto´s worden verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Voor content op de website
  • Voor het portfolio
  • Voor social media publicaties
  • Voor POS materialen

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • Schriftelijke toestemming middels ‘Algemene Voorwaarden’.

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan mkfoto de volgende persoonsgegevens van je vragen en/of vastleggen:

  • Naam opdrachtgever;
  • Naam gefotografeerde;
  • Adres;
  • Postcode;
  • Woonplaats;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;

Jouw persoonsgegevens worden door mkfoto opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de periode tot en met de administratieve afhandeling na de fotoshoot. Daarna zullen offertes, orderbevestigingen en facturen gearchiveerd worden zolang als dit nodig is voor bijvoorbeeld de aangifte omzetbelasting.
  • Foto’s gedurende de periode dat mkfoto gebruik maakt van de foto’s voor marketing en communicatie doeleinden.

 

Bezoekgegevens en klikgedrag

Wanneer je het contactformulier op onze website invult, of ons een e-mail stuurt, worden de gegevens die je ons verstrekt bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van jouw mail nodig is voor de volledige afhandeling daarvan, met inbegrip het gebruik van deze gegevens voor de uitvoering van een overeenkomst.

De door jouw verstrekte persoonsgegevens trachten wij zoveel mogelijk te anonimiseren. Voor dit doel nemen wij technische en organisatorische maatregelen. Wij verstrekken jouw persoonsgegevens niet aan derden, tenzij dit noodzakelijk is of jij hiervoor toestemming verleent.

 

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door je browser op de harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Daarmee kunnen wij onder andere verschillende opvragingen van pagina’s van de website combineren en het gedrag van gebruikers analyseren. Je kunt het gebruik van deze cookies weigeren, hoewel dit de functionaliteit en het gebruiksgemak van de website kan beperken.

 

Gebruik van permanente cookies

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

 

Google Analytics

Wij maken gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken en hoe effectief onze advertenties bij Google zoekresultaatpagina’s zijn. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van jouw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid van Google Analytics.

 

Facebook en Instagram

Op deze site zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten of delen op de sociale netwerken Facebook en Instagram. Deze knoppen worden gerealiseerd door een code die wordt aangeleverd door Facebook en Instagram zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie (zie boven).

Lees de privacyverklaring van Facebook en van Instagram (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te zien wat zij met jouw persoonsgegevens doen die zij met deze code verwerken.

 

Nieuwsbrief

Wij bieden een nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over onze diensten en aanverwante zaken. Jouw emailadres wordt alleen met jouw expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je jezelf kunt afmelden. Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt.

 

Inzage en wijziging van persoonsgegevens

Indien je vragen hebt over ons privacy- en cookiebeleid, of indien je inzage in jouw gegevens wenst of wijzigingen omtrent jouw persoonsgegevens wilt doorgeven, kun je contact opnemen via info@mkfoto.nl. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terugvinden in de instellingen van je browser.

 

Zelf verwijderen van cookies

Je hebt de mogelijkheid om de cookies zelf te verwijderen. Via de website van de Consumentenbond lees je hoe je per browser de cookies kunt verwijderen.

 

Aanpassing privacy- en cookieverklaring

Wij behouden ons het recht voor deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd.

 

Laatst gewijzigd op 24 mei 2018.