fbpx

Over mij

Fotografie is sinds een aantal jaren mijn creatieve uitlaatklep. Waar ik vroeger al zo’n 889 vakantiekiekjes maakte, is het inmiddels toch iets meer dan dat geworden. En dan te bedenken dat ik wederom ‘vroeger’ binnenhuisarchitect wilde worden. Dat is het om onbekende reden niet geworden, maar mijn interesse in compositie en lijnenspel is er dus al een tijdje.

Tijdens mijn werkzaamheden bij een reclamebureau, waar ik met enige regelmaat in de fotostudio was te vinden, kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik zelf achter de camera wilde staan. Ik wilde het leren en ben begonnen aan een opleiding Fotografie aan de Fotovakschool in Boxtel. Dit deed ik naast mijn werk bij hetzelfde bureau en ook kreeg ik de kans in die fotostudio stage te lopen. In 2015 heb ik mijn opleiding succesvol afgerond en mag ik mijzelf vakfotograaf noemen. Dat mag uiteraard iedereen maar dat papiertje maakt het toch meer officieel. Ook heb ik veel hulp en feedback ontvangen van collega-fotograaf Ger Loeffen, een journalistiek en publiciteitsfotograaf uit de regio en tevens oude bekende. Samen met hem heb ik een aantal jaren als officieel Vierdaagse fotograaf alle activiteiten rondom dit wandelevenement mogen vastleggen. Sindsdien zijn mijn opdrachten zeer uiteenlopend, een kleine greep vind je terug in mijn portfolio.

Naast fotografie hou ik van het Bourgondische leven, ik ben gek op goed eten en drinken en de gezelligheid die daarmee gepaard gaat. Een mooi bord eten leg ik graag vast op beeld. Centraal staan mijn grote liefdes, mijn partner Paul en lieve dochters Diede en Juune. Zij dagen mij uit, steunen mij en laten mij stralen met én zonder camera.

Mijn stijl is te omschrijven als helder, fris en strak. Kleine oneffenheden worden ‘weggepoetst’ maar karakteristieke trekken krijgen bij mij juist extra aandacht. Eerlijk eigenlijk, daar hou ik van. Mijn blik op beeld uit zich in frisse kleuren en écht zwart-wit, contrast, ongedwongenheid en aandacht voor compositie. En dit alles met een beetje humor en een knipoog.

Neem contact met mij op als je interesse hebt in een samenwerking via het contactformulier.

Groeten, Marjolein